Т.в.о. голови Держекоінспекції Фірсов повідомив, що вночі йому спалили автомобіль. Поліція почала кримінальне провадження

Фірсов сказав, що після пожежі автомобіль відновити не можна
Фото: kyiv.dsns.gov.ua

Уночі у Дніпровському районі Києва згорів автомобіль KIA Cerato, який належить т.в.о. голови Державної екологічної інспекції Єгору Фірсову. Він назвав пожежу підпалом і пов'язав його зі своєю професійною діяльністю.

У ніч на 12 березня в Києві вночі спалили автомобіль т.в.о. голови Державної екологічної інспекції Єгора Фірсова. Про це він повідомив у Facebook.

"Пожежники прибули оперативно й загасили вогонь, але відновити авто вже не можна", – написав чиновник.

Він пов'язав подію зі своєю роботою.

"Мабуть, так оцінили роботу моєї команди на чолі екоінспекції. Реальні штрафи для забруднювачів, антикорупційні чистки не подобаються багатьом. Ось і відповідь", – вважає Фірсов.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій поінформувала, що повідомлення про займання автомобіля у Дніпровському районі столиці надійшло о 1.04 12 березня.

"По прибуттю вогнеборці встановили, що у дворі 17-поверхового житлового будинку зайнявся моторний відсік у припаркованому автомобілі KIA Cerato. О 1.29 бійці ліквідували загоряння. Унаслідок пожежі пошкоджено двигун автомобіля та знищено салон. Причина займання встановлюється", – повідомили у відомстві.

У поліції "Радіо Свобода" розповіли, що почали кримінальне провадження за фактом пошкодження майна посадовця, "наразі розглядаються всі можливі версії". Правоохоронці чекають результатів експертизи.

У коментарі "ГОРДОН" Фірсов сказав, що поки не знає, чи вдалося щось з'ясувати правоохоронцям про інцидент, на 16.30 він їде в поліцію.

За словами чиновника, з ним зв'язався в.о. генерального прокурора Віктор Чумак і пообіцяв, що прокуратура візьме розслідування справи під свій контроль.

Колишній народний депутат України Фірсов став т.в.о. голови Державної екологічної інспекції у листопаді 2019 року.