У дитячому таборі в Миколаївській області масово отруїлися діти, поліція відкрила кримінальне провадження

У таборі отруїлися діти, які приїхали на відпочинок із Хмельницької області
Фото: pixabay.com (архів)

16 дітей, які перебували на відпочинку в таборі "Салют" у селі Коблеве Миколаївської області, у стані середньої тяжкості госпіталізовано в інфекційну лікарню із харчовим отруєнням.

1 липня в дитячому таборі "Салют", який розташований у селі Коблеве Миколаївської області, масово отруїлися діти, інформує пресслужба обласного управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації.

"У позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Салют" у селі Коблеве виявлено дітей, хворих на кишкову інфекцію та з підозрою на кишкову інфекцію. Забезпечено госпіталізацію 16 дітей у стані середньої важкості до інфекційного відділення Березанської ЦРЛ", – ідеться в повідомленні.

У таборі отруїлося 40 зі 100 дітей, які приїхали на відпочинок із Кам'янця-Подільського Хмельницької області, пише видання "Депо.Хмельницький", посилаючись на дані власних джерел.

"Відомо, що сьогодні до медичного закладу з харчовим отруєнням було доставлено 16 дітей. Іншим лікарі надавали допомогу на території закладу. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням", – повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Миколаївської області у Facebook.

За фактом масового отруєння в таборі відкрито кримінальне провадження, зазначили у відомстві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді 1700 грн штрафу, арешту на строк до шести місяців або до трьох років обмеження волі.

Зараз правоохоронці опитують співробітників табору і з'ясовують інформацію про постачальників установи.