У Дніпрі стався вибух на складі олійноекстракційного заводу, будівлю зруйновано – ДСНС

До гасіння пожежі залучали 37 працівників особового складу та сім одиниць техніки ДСНС
Фото: dsns.gov.ua

Пожежу, що виникла після вибуху у складському приміщенні олійноекстракційного заводу "Потоки" в Дніпрі, ліквідували співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

У Дніпрі ввечері 28 жовтня стався вибух із подальшою пожежею на території олійноекстракційного заводу, повідомляє пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"28 жовтня о 21.53 в Дніпрі по вулиці Байкальській, 9, на території олійноекстракційного заводу ТОВ "Потоки" у складській будівлі стався вибух із подальшим горінням. О 23.16... пожежу ліквідовано на площі 200 м&³2;. Жертв і постраждалих немає", – указано в повідомленні.

Унаслідок вибуху зруйновано складську будівлю на площі приблизно 4 тис. 200 м&³2;. До гасіння пожежі залучали 37 працівників особового складу та сім одиниць техніки ДСНС.

28 жовтня у Facebook-спільноті "Днепр оперативный" написали, що через вибух у цеху підприємства обвалився дах. Керівник комунального підприємства "Центр екологічного моніторингу" Дніпропетровської облради Андрій Сідеков повідомив, що дослідження біля заводу, охопленого вогнем, показали перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) пилу в повітрі. "Аварія на заводі "Потоки". Зачиняйте вікна. Перевищення щодо пилу фракції 10 та 2,5 ГДК – більше ніж удвічі", – зазначив він.

Олійноекстракційний завод у Дніпрі відкрили в лютому 2019 року. Його будівництво тривало два роки. Потужності підприємства розраховані на перероблення до 1,4 т соняшнику або 0,7 т сої на добу, повідомляла компанія "Елеваторні системи", яка постачала на завод конвеєрне обладнання.