У Донецькій області бойовика "ДНР" засудили до п'яти років в'язниці

Чоловіка затримали в серпні 2019 року
Фото: ssu.gov.ua

Жителя Шахтарська Донецької області, який відбував покарання за тяжкий злочин, у квітні 2014 року бойовики звільнили за умови приєднання до незаконних збройних формувань, повідомили у Службі безпеки України. Він брав участь у бойових діях проти українських військових на Донбасі.

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області засудив до п'яти років в'язниці бойовика терористичної організації "ДНР". Про це 3 січня повідомив пресцентр Служби безпеки України.

За даними СБУ, жителя Шахтарська, який відбував покарання за тяжкий злочин, у квітні 2014 року бойовики звільнили за умови приєднання до незаконних збройних формувань.

"У складі угруповання терористів він брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Слов’янська та бойових діях проти сил антитерористичної операції, зокрема корегував артилерійські обстріли українських підрозділів. Також бойовик причетний до переправлення військової техніки, зброї та боєприпасів із РФ на тимчасово непідконтрольну [українському уряду] територію Донбасу", – ідеться в повідомленні.

Чоловіка затримали в серпні 2019 року в Запоріжжі, куди він приїхав до родичів.

Суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи організації).

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.