У Франції обвинувачених у перевезенні венесуельського кокаїну українських моряків засудили до тюремних строків

Загалом моряків засудили до штрафу 75 млн
Фото: marinetraffic.com

Начальники екіпажу судна Carib Palm, моряків якого обвинуватили у перевезенні венесуельського кокаїну у 2015 році, – грузинський капітан, громадянин Туреччини і ще один українець – постануть перед спеціальним судом присяжних пізніше.

У Франції кримінальний суд міста Лілля ухвалив вирок дев'ятьом українським морякам, яких обвинувачували у перевезенні венесуельського кокаїну у 2015 році на судні Carib Palm, повідомляє Ouest France.

Моряки дістали строки від п'яти до восьми років. Начальники екіпажу – грузинський капітан, громадянин Туреччини і ще один українець – постануть перед спеціальним судом присяжних пізніше.

Загалом моряків засудили до штрафу €75 млн.

10 грудня в порту французького міста Булонь було затримано судно Carib Palm під молдовським прапором, яке рухалося маршрутом Картахені (Колумбія) – Гданськ (Польща). Під час обшуку митники виявили найбільшу партію наркотиків, яку намагалися ввезти на територію материкової Франції. 2,4 тонни кокаїну у брекетах було розфасовано у спеціальні мішки й заховано за однією з перегородок.

Орієнтовна вартість партії наркотиків перевищує €50 млн. Міністр фінансів Франції Мішель Сапен назвав операцію "найбільшим за всю історію Франції затриманням партії кокаїну".

За словами першого секретаря відділу консульсько-правових питань посольства України у Франції Олександра Плодистого, морякам загрожує довічне ув'язнення.