У Харківській області поліція затримала чоловіка, який погрожував медикам мечем

Чоловік прийшов до лікарні з мечем
Фото: hk.npu.gov.ua

У селі Височинівка Зміївського району Харківської області чоловік прийшов в амбулаторію, щоб виміряти тиск, і приніс із собою меч. Після погроз медику його затримали.

27 серпня в селі Височинівка Зміївського району Харківської області поліція затримала 59-річного раніше судимого чоловіка, який погрожував медперсоналу амбулаторії мечем. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Нацполіції області.

"Пацієнт у стані алкогольного сп'яніння дістав із чохла меч типу "катана" і, зробивши ним декілька розмахів, приставив його до медика. Чоловік заявив медперсоналу лікарні та пацієнтам про безкарність за будь-які свої вчинки", – указано в повідомленні.

Поліція встановила, що чоловік прийшов у амбулаторію, щоб виміряти тиск, і приніс із собою меч. Коли сімейний лікар зробила йому зауваження, той відповів нецензурною лайкою, почав погрожувати персоналу фізичною розправою, після чого оголив меч.

Відомості про подію занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Чоловікові повідомили про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Його затримали.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді семи років позбавлення волі.