У Харківській області сім'я фермерів тримала у трудовому рабстві дев'ятьох осіб

Подружжя з Харківської області вербувало людей і змушувало їх працювати на своїй фермі
Фото: khar.gp.gov.ua

Під Харковом звільнили з рабства трьох жінок, п'ятьох чоловіків та одного неповнолітнього. Дев'ятеро людей доглядали за великою рогатою худобою, не отримуючи за свою працю заробітної плати.

У Харківській області викрили подружжя, яке вербувало та переміщувало людей із метою їх подальшої експлуатації на власній фермі, про це повідомила прокуратура регіону 25 травня.

"У ході обшуків виявлено дев'ятьох осіб, які піддавалися примусовій трудовій експлуатації та не отримували заробітну плату. Серед них – троє жінок, п'ятеро чоловіків, один неповнолітній", – зазначили у прокуратурі.

Подружжя розводить велику рогату худобу в селі Мала Рогань, у господарстві понад 80 голів худоби, за якою доглядали утримувані працівники, повідомили в обласному управлінні поліції.

Фермери шукали людей, які опинилися в уразливому становищі, утримували їх за допомогою боргової кабали, систематично накладаючи штрафи. На працівників також здійснювали психологічний і фізичний вплив.

Поліція вилучила боргові записки працівників роботодавцям за отримання їжі та напоїв, сигарет, відеореєстратор, установчі документи фермерського господарства, мобільні телефони.

Слідчі встановлюють причетних до скоєння злочину. Вирішують питання про повідомлення про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 12 років із конфіскацією майна або без.