У Харківській області затримали двох прикордонників, які вимагали в іноземців гроші за нелегальний в'їзд на територію України

Двом співробітникам ДПСУ інкримінують незаконне переправлення людей через державний кордон та інші злочини
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники СБУ встановили, що двоє офіцерів Держприкордонслужби вимагали 20 тис. грн у громадянина однієї з кавказьких держав, який не мав права в'їзду в Україну.

Співробітники Служби безпеки України затримали за хабарі двох керівників середньої ланки Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники встановили, що начальник відділення та начальник групи інспекторів організували механізм вимагання грошей від іноземців, яким заборонено в'їзд в Україну. Правоохоронці задокументували, що за безперешкодний пропуск через державний кордон України громадянина однієї з держав Закавказького регіону зловмисники вимагали майже 20 тис. грн.

Співробітники СБУ затримали прикордонників після того, як вони проставили дата-штамп у паспорт нелегала.

Дії військовослужбовців кваліфікують за ознаками злочинів, передбачених ст. 368 (отримання неправомірної вигоди), ст. 419 (порушення правил несення прикордонної служби), ст. 366 (службове підроблення), ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Затриманим готуються оголосити про підозру у вчиненні злочинів.