У Харкові повідомили про замінування всіх торговельних центрів, гіпермаркетів, пологових будинків та вокзалів

У Харкові через повідомлення про замінування евакуювали людей із залізничного вокзалу
Фото: depositphotos.com

Правоохоронцям електронною поштою надійшло повідомлення про замінування низки установ у Харкові, за вказаними адресами негайно виїхали слідчо-оперативні групи територіальних відділів поліції та фахівці вибухотехнічного управління.

10 березня в поліцію надійшло повідомлення про замінування в Харкові всіх торговельних центрів, гіпермаркетів, пологових будинків, відділень швидкої допомоги, автовокзалів, а також залізничного вокзалу, повідомила пресслужба поліції Харківської області.

Правоохоронцям повідомлення про замінування надійшло електронною поштою.

"За адресами [цих установ] виїхали слідчо-оперативні групи територіальних відділів поліції та фахівці вибухотехнічного управління. Проводиться огляд приміщень та прилеглої території", – ідеться в повідомленні.

Агентство Status Quo повідомило, що, зокрема, із залізничного вокзалу евакуювали пасажирів, нікого до будівлі не пропускали.

У пресслужбі поліції журналістам Суспільного не змогли назвати точної кількості об'єктів, на яких шукають вибухівку.

Неправдиве замінування в Україні є кримінально караним злочином. Згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху карають позбавленням волі на строк від двох до шести років, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинено повторно – позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.