У Київській області чоловік хотів підірвати сім'ю знайомого, але сам потрапив у лікарню

Чоловік прийшов із гранатою в будинок свого знайомого у стані алкогольного сп'яніння
Фото: kv.npu.gov.ua

Чоловік намагався вночі проникнути в будинок свого знайомого з гранатою, але останній виштовхнув його на вулицю, де і стався вибух. Унаслідок цього господар будинку дістав осколкові поранення. Підривника затримали, поки він перебуває у спецпалаті, розповіли в поліції Київської області.

У селі Требухів Броварського району літній чоловік хотів убити свого односельця і його сім'ю за допомогою гранати. Про це 27 жовтня повідомила пресслужба поліції Київської області.

У відомстві зазначили, що чоловік 1959 року народження, будучи в нетверезому стані, вночі намагався проникнути в будинок свого знайомого.

"Господар миттєво зреагував і просто виштовхнув підривника на вулицю. Це і врятувало життя його родині. Граната вибухнула вже на подвір’ї. Задум зловмисника – позбавити життя місцевого жителя і його близьких – не здійснився", – розповіли у пресслужбі.

39-річний господар будинку дістав осколкові поранення, його госпіталізували.

Зловмисника затримали. Він перебуває у спецпалаті центральної районної лікарні.

У поліції додали, що на місці події правоохоронці вилучили залишки від гранати, схожої на РГД-5. Під час обшуку в будинку підривника виявили запал від ще однієї гранати.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 3 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.