У Київській області за організацію нелегальної міграції затримали банду, причетну до "Ісламської держави"

Під час обшуків виявили 15 підроблених паспортів і 108 тис. грн
Фото: Лариса Сарган / Facebook

Громадяни азіатських країн, Росії та України, які "сповідують радикальні ісламістські релігії", займалися підробленням документів для виїзду в Європейський союз, розповіла прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

У Київській області затримали причетну до терористичної організації "Ісламська держава" групу осіб за підозрою в організації каналу нелегальної міграції в Європейський союз. Про це 28 листопада у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

За її даними, у банду входили громадяни азіатських країн, Росії та України, які "сповідують радикальні ісламістські релігії".

"Зловмисники за організацію каналу нелегального переправлення громадян України та іноземців до країн Західної Європи шляхом виготовлення підроблених документів отримують у замовника грошові кошти у сумі $6 тис.", – розповіла Сарган.

Прес-секретар зазначила, що "у вартість так званої послуги входить виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, виготовлення паспорта громадянина України, організація безперешкодного проходження прикордонного контролю під час перетинання державного кордону України шляхом надання інструкцій та вказівок".

Під час обшуків за адресами проживання підозрюваних вилучено 15 підроблених паспортів та готівкові кошти в розмірі 108 тис. грн. Затримали трьох осіб. Вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.