У літаку супроводу президента Бразилії іспанські правоохоронці виявили 39 кг кокаїну

Президент Бразилії летів до Японії не на тому літаку, у якому виявили наркотики
Фото: ЕРА

Сержанта ВПС Бразилії Маноела Сілву Родрігеса, який входив у групу супроводу президента Жаїра Болсонару, узято під арешт у Севільї. Під час огляду його багажу в Севільї виявили 37 пакетів із наркотиками.

Суд у Севільї 27 червня взяв під варту бразильського військовослужбовця Маноела Сілву Родрігеса, який входив у групу супроводу президента країни Жаїра Болсонару. Про це повідомляє El Pais.

25 червня під час огляду в аеропорту Севільї багажу сержанта бразильських ВПС співробітники Цивільної гвардії Іспанії виявили 37 пакетів із кокаїном, загалом – 39 кг. Вартість партії наркотиків оцінили в €1,3 млн.

Літак, на якому в Іспанію прилетів Сілва Родрігес, входить в авіазагін, який забезпечує переліт Болсонару на саміт G20 в Осаку.

ЗМІ писали, що через інцидент президент змінив маршрут і замість Іспанії зупинився для відпочинку в Португалії. Однак телеканал Globo з'ясував, що програму польоту не змінювали. Група військових, у яку входив Сілва Родрігес, мала залишатися в Севільї в ролі змінного екіпажу.

Дорогою в Японію Болсонару опублікував твіт, у якому відкинув причетність його команди до наркотрафіка.

"Я вимагаю негайного розслідування і суворого покарання для особи, яка перевозила наркотичний матеріал, виявлений у літаку ВПС. Ми не потерпимо такої неповаги до нашої країни", – написав президент.

Саміт G20 відбудеться в Японії 28–29 червня.