У Львові від COVID-19 померла керівниця обласного лабораторного центру

Перший випадок коронавірусної інфекції в Україні було підтверджено 3 березня
Фото: EPA

Працівники Львівського лабораторного центру, який очолювала Галина Михальчук, масово захворіли на COVID-19, повідомила головна лікарка-епідеміологиня області Наталія Тімко.

Померла керівниця Львівського лабораторного центру Галина Михальчук, у якої раніше діагностували коронавірусну інфекцію COVID-19. Про це 26 червня повідомила головна лікарка-епідеміологиня області Наталія Тімко на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні перестало битися серце хорошої і мудрої людини, яка все життя віддала роботі, яка працювала завідуючою санітарно-гігієнічним відділом СЕС Франківського району Львова, а в подальшому очолила лабораторний центр міста, Михальчук Галини Трохимівни. Її життя забрав коронавірус", – повідомила Тімко.

Як повідомляє газета "Високий замок", жінці було 70 років.

"У неї виявили запалення легень, важкий перебіг. У п'ятницю перевели в реанімацію інфекційної лікарні, де, на жаль, врятувати її не вдалося", – повідомила Тімко в коментарі місцевій газеті.

Тімко підтвердила інформацію про те, що працівники лабораторного центру, який очолювала Мельничук, масово захворіли на COVID-19.

"Частина з них госпіталізована у Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню, частина – на самоізоляції, ті, хто хворіє легше. Захворіли лікарі-епідеміологи, лікарі-дезінфекціоністи... Їх усі кликали допомогти, обстежити, підказати, порадити. Галина Трохимівна Михальчук в лікарню потрапила, можна сказати, буквально з роботи, завжди була позитивною, рішучою, діяльною, відданим фахівцем своєї справи", – додала вона.

Члени сім'ї Михальчук пройшли обстеження, вони здорові.

Перший випадок коронавірусної інфекції в Україні було підтверджено 3 березня, з 12 березня у країні було введено карантин. З 11 травня уряд почав скасовувати суворі обмеження, а 22 травня було введено так званий адаптивний карантин: регіональній владі надали право послаблювати обмежувальні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

Із кінця травня – початку червня в Україні фіксують різке зростання кількості виявлених протягом доби випадків COVID-19. З 11 червня добовий приріст не опускався нижче за 648 випадків, а 26 червня сягнув абсолютного максимуму з початку епідемії – протягом доби діагноз підтвердили у 1109 осіб.

Станом на 27 червня у країні підтверджено понад 42 тис. випадків інфікування, 18,7 тис. пацієнтів одужали, 1110 померли.