У Миколаєві чоловік сховав гранату на дитячому майданчику

Чоловік сховав гранату на дитячому майданчику, бо мама не дозволила йому залишити її вдома
Фото: mk.npu.gov.ua

У Миколаєві місцевий житель виявив на дитячому майданчику гранату, після чого вивів звідти дітей і зателефонував у поліцію. Пізніше правоохоронці знайшли власника боєприпасу.

У Миколаєві 32-річний чоловік заховав на дитячому майданчику гранату. Місцевий житель вивів із майданчика дітей і зателефонував у поліцію. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції Миколаївської області.

Повідомлення про виявлену гранату на вулиці Космонавтів надійшло у відділення поліції увечері 29 липня.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, вибухотехніки та рятувальники. Фахівці з'ясували, що виявлений боєприпас – корпус гранати РГД-5.

"Під час обстеження території до правоохоронців підійшла 53-річна жінка, яка повідомила, що у неї в сумці знаходиться запал до цього пристрою, а сам корпус від гранати приніс її 32-річний син. За словами жінки, коли вона побачила, що він приніс гранату додому, то одразу відібрала запал і наказала позбутися небезпечної знахідки. Однак коли чоловік намагався позбутися гранати, то був помічений перехожими", – ідеться в повідомленні.

Фахівці вибухотехнічної служби вилучили гранату.

Поліцейські встановлюють усі обставини. Вирішують питання про внесення вказаної події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.