У Миколаєві вбили відомого дослідника Голодомору Шитюка

Шитюк був директором навчально-наукового інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету імені Сухомлинського
Фото: novosti-n.org

Доктор історичних наук Микола Шитюк був одним із найвідоміших в Україні та поза її межами дослідників Голодомору 1933 року. Його вбили 1 вересня ударом ножа в спину.

У Миколаєві вбили вченого, дослідника Голодомору Миколу Шитюка. Про це повідомляє місцеве видання "Новости-N" із посиланням на дані прокуратури.

Чоловіка знайшли 1 вересня із ножем у спині у квартирі, яку він зняв на кілька годин. Жінка, яка здала йому квартиру, після закінчення цього часу намагалася зв'язатися зі своїм орендарем, однак його телефон не відповідав. Вона приїхала на квартиру і виявила Шитюка мертвим.

Після проведення оперативно-слідчих дій на місці тіло загиблого відправили на судово-медичну експертизу.

Академік Української академії історичних наук, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Шитюк був одним із найвідоміших в Україні та поза її межами дослідників Голодомору 1933 року. Він – автор понад 200 наукових робіт.

Був директором навчально-наукового інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету імені Сухомлинського.