У МВС заявили, що частина вкрадених у нацгвардійців щитів залишилася у мітингувальників під Верховною Радою

Наметове містечко встановили на проїжджій частині вулиці Грушевського
Фото: Рух "Визволення" / Facebook

У Міністерстві внутрішніх справ України вважають, що у мітингувальників, які залишаються під будівлею Верховної Ради в Києві, може бути зброя.

Частину вкрадених у нацгвардійців щитів удалося знайти, а інша частина залишилася у мітингувальників під Верховною Радою. Про це повідомив "Громадському радіо" спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

"Це не є проблемою для Нацгвардії. Вона забезпечена спецзасобами і в більших обсягах", – заявив речник МВС.

Він також зазначив, що правоохоронці захищатимуть право людей на демонстрації, але водночас гарантуватимуть безпеку.

"Велике скупчення людей; хоча кількість учасників акції, за нашими оцінками, не перевищила 4,5 тис. осіб, але завдання поліції – зробити так, щоб у цьому середовищі не було зброї. Вона може там бути, бо багато людей входить і виходить. У нас є обмеження на допуск транспортних засобів у цю частину міста, але немає обмеження на допуск людей", – додав Шевченко.

17 жовтня журналістка Крістіна Бердинських повідомила, що учасники мітингу біля Верховної Ради захопили щити Національної гвардії. Співробітники столичної поліції розслідують крадіжку військового майна, зазначили у прес-службі МВС.

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів розпочало всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вимоги протестувальників – скасувати депутатську недоторканність, створити антикорупційний суд і внести зміни у виборче законодавство.

Приблизно о 16.15 під Радою почалися сутички, було застосовано сльозогінний газ. У поліції повідомили, що внаслідок зіткнень є четверо постраждалих, один із яких – співробітник правоохоронних органів. За фактом поранення поліцейського відкрили кримінальне провадження.

Активісти встановили на проїжджій частині вулиці Грушевського наметове містечко, яке, за їхнім задумом, простоїть як мінімум до 19 жовтня. Голова Національної поліції України Сергій Князєв запевнив, що правоохоронці не будуть зносити намети.

Нардеп від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв заявив, що ніч на 18 жовтня в наметовому містечку минула спокійно.