У поліції Києва запевнили, що ситуація під Радою – під контролем

За даними правоохоронців, ситуація наразі спокійна і контрольована

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Для підтримання публічної безпеки в центрі столиці перебуває достатня кількість поліцейських і бійців Національної гвардії України, заявили в Національній поліції.

Під будівлею Верховної Ради в Києві станом на 12.00 перебуває 1200 правоохоронців і 800 мітингувальників, повідомляє прес-служба Національної поліції Києва.

За даними правоохоронців, ситуація поки спокійна і контрольована.

"Для підтримання публічної безпеки в центрі столиці знаходиться достатня кількість поліцейських та бійців Національної гвардії України", – ідеться в повідомленні.

Столичні правоохоронці звернулися до мітингувальників із проханням висловлювати свою позицію, не порушуючи норм чинного законодавства

В акції протесту беруть участь представники "Національного корпусу" та "національних дружин", які вимагають захистити права іноземців, що воювали за Україну на Донбасі.

Харківська правозахисна група повідомляла, що 12 вересня за наказом Генеральної прокуратури України в Росію таємно екстрадували Тумгоєва. Житель Інгушетії прибув до України 2016 року і попросив статус біженця, мотивуючи це загрозою життю і здоров'ю у РФ, а також переслідуваннями на релігійному ґрунті. Прокуратура РФ інкримінувала йому участь у терористичній діяльності.

У батальйоні імені Шейха Мансура, який бере участь у бойових діях на Донбасі у складі "Української добровольчої армії", заявили, що Тумгоєв був бійцем їхнього підрозділу. Заступник генпрокурора України Євгеній Єнін повідомив, що підтверджень участі в АТО екстрадований не надав.

17 вересня біля будівлі Генеральної прокуратури України сталися сутички між силовиками і представниками націоналістичних рухів. Активісти протестують проти екстрадиції Тумгоєва.

Під час заворушень на акції біля будівлі Генпрокуратури постраждало семеро поліцейських.