У поліцію надійшло 102 повідомлення щодо вибухів під Ічнею Чернігівської області – Фацевич

Фацевич: Люди повертаються додому
Фото: npu.gov.ua

Поліцейські перевірили дев'ять повідомлень про можливі випадки мародерства в Ічнянському районі Чернігівської області, жодне з них не підтвердилося. Також від мешканців надійшло 34 повідомлення про виявлені боєприпаси, повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Правоохоронцям надійшло 102 звернення громадян, пов'язаних із вибухами в Ічнянському районі Чернігівської області. Про це на оперативній нараді 12 жовтня заявив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, інформує прес-служба відомства.

"Станом на 8.00 12 жовтня до поліції надійшло 102 звернення громадян, пов'язані з вибухами на військових складах. 11 повідомлень стосувалися пошкодження будинків, ще 34 повідомлення – фактів виявлення боєприпасів. Водночас поліцейські перевірили дев'ять повідомлень про можливі випадки мародерства. Жодне із цих звернень не підтвердилося", – ідеться в повідомленні.

Крім того, до поліції не надійшло жодного повідомлення про постраждалих унаслідок вибухів на складах.

Заступник голови Нацполіції доручив правоохоронцям у Чернігівській області обійти двори домогосподарств у населених пунктах, розташованих у зоні надзвичайної події.

"Люди повертаються додому, тому ви повинні відслідковувати і мати інформацію про повернення громадян по всіх населених пунктах. Цю інформацію необхідно постійно надавати в ситуаційний центр Національної поліції. Цю роботу потрібно проводити вже зараз із населенням, яке повернулося – яка допомога потрібна в межах компетенції поліції", – сказав Фацевич.

У ніч на 9 жовтня в районі селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області почали вибухати боєприпаси на території 6-го арсеналу Міністерства оборони України.

10 жовтня пожежу загасили, але на арсеналі тривають поодинокі вибухи.

Правоохоронці вважають, що сталася диверсія.

Загиблих і травмованих унаслідок надзвичайної ситуації немає. Станом на 10 жовтня було евакуйовано 12 500 осіб.