У Рівному правоохоронці інсценували вбивство, щоб затримати виконавців і виявити замовника – поліція

У затриманих вилучили зброю та боєприпаси
Фото: rv.npu.gov.ua

Інсценування вбивства жителя Рівного дало змогу задокументувати злочинну діяльність організованої групи на території Рівненської області, сказав заступник начальника поліції Рівненської області Сергій Волков.

У Рівному поліція затримала двох чоловіків, які планували вбивство жителя міста. Про це 25 липня на брифінгу сказав заступник начальника поліції Рівненської області Сергій Волков, повідомила прес-служба обласної поліції.

Чоловіків затримали 17 липня, незадовго до запланованого вбивства, хоча до моменту затримання не було відомо, кого вони хочуть убити. Пізніше встановили, що їхньою ціллю був раніше судимий 42-річний мешканець Рівного.

"Інсценування вбивства дало змогу задокументувати злочинну діяльність цілої організованої групи на території нашої області, яка впливала на певні процеси. Крім того, вдалося відслідкувати зв'язки замовника та "загиблого", що є вагомою інформацією для наших працівників... Поліцейські встановили, що на рахунку організованої групи – підпал інформаційної агенції журналістських розслідувань "Четверта влада", – сказав Волков.

За даними поліції, злочин організував 46-річний житель Рівного, кримінальний авторитет. Він виїхав за межі України 13 липня.

"Наразі зібрано достатньо доказів для повідомлення організатору про підозру... Після встановлення його місця знаходження та доведення в суді його вини він нестиме кримінальну відповідальність", – повідомив на брифінгу заступник прокурора Рівненської області Остап Сидор.

Під час обшуку в одного з виконавців у підсобному приміщенні дачного будинку в Житомирській області поліцейські вилучили саморобний вибуховий пристрій, запал до гранати, пістолет і набої. В іншого в домі у Києві виявили 11 гранат, 12 запалів до них і набої. Правоохоронці встановлюють походження зброї та боєприпасів.

Затриманих повідомили про підозру у підготовці умисного вбивства за ч. 1 ст. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Їх заарештували без права застави. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.