У Волинській області співробітники "Укрзалізниці" вкрали пального більш ніж на мільйон гривень – поліція

Поліцейські проводять 26 обшуків за місцем проживання й роботи всіх учасників групи
Фото: npu.gov.ua

Два-три рази на тиждень група працівників Львівської залізниці зливала з тепловозів більш ніж 500 літрів пального, а потім продавала його на підпільних заправках за заниженими цінами, повідомили в Нацполіції.

Група співробітників регіонального філіалу "Укрзалізниці" "Львівська залізниця" крала пально-мастильні матеріали, зливаючи їх у поліетиленові пакети. Про це 26 липня повідомила пресслужба Національної поліції.

"До складу групи входили машиністи, які організували схему розкрадання майна, їхні помічники та складальники поїздів пункту обслуговування вантажних вагонів, у яких була роль виконавців, а також громадянин, який займався скупкою краденого пального", – розповіли у пресслужбі.

Машиністи створювали необхідні умови для зливання пального з тепловозів, зазначили у відомстві.

"Їхні помічники за допомогою спеціального обладнання розкривали дизельні баки та зливали пальне у спеціально підготовлені поліетиленові пакети. У попередньо обумовлених місцях машиністи зупиняли тепловози, де викрадене паливо перевантажували у транспортні засоби та в подальшому перевозили до підпільних АЗС. Із метою приховування злочинної діяльності працівники залізниці діяли в нічний час два-три рази на тиждень", – розповіли у пресслужбі.

У поліції повідомили, що кожного разу зловмисники зливали більш ніж 500 літрів пального, яке потім продавали на підпільних заправках за заниженими цінами.

Правоохоронці затримали трьох людей під час чергової крадіжки пального.

Поліцейські проводять 26 обшуків за місцем проживання й роботи всіх учасників групи.

"Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. За попередніми даними, сума завданих збитків становить понад мільйон гривень", – повідомили у пресслужбі.