У Закарпатській області затримали членів і лідера злочинного угруповання, які хотіли контролювати регіон – поліція

Групу людей затримали біля села Нижні Ворота ввечері 8 лютого
Фото: zk.npu.gov.ua

Під час затримання у Закарпатській області група людей чинила збройний опір правоохоронцям, повідомили в поліції. За даними сайта Mukachevo.net, угруповання затримали у справі про стрілянину, яка сталася у Мукачеві Закарпатської області 7 лютого.

У Закарпатській області ввечері 8 лютого затримали ймовірних членів збройного угруповання. Про це 9 лютого повідомила пресслужба обласної поліції.

"[Правоохоронці] провели спільну спецоперацію для затримання учасників злочинного угруповання, які планували встановити контроль над регіоном. У селі Нижні Ворота затримали лідера і членів угруповання. За інформацією правоохоронців, учасники угруповання були озброєні, тому прийняли рішення про залучення до поліцейської операції спецпідрозділу КОРД та роти особливого призначення поліції області. Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили озброєний опір та намагалися втекти з місця події", – ідеться в повідомленні.

Затримали сімох осіб, під час операції ніхто не постраждав.

У поліції зазначили, що лідер угруповання їхав на броньованому авто.

Із місця події вилучено транспортні засоби і зброю. Вирішують питання про відкриття кримінального провадження та повідомлення їх про підозру.

За даними сайта Mukachevo.net, угруповання затримали у справі про стрілянину, яка сталася у Мукачеві Закарпатської області 7 лютого. Унаслідок цієї перестрілки двох людей було поранено, зокрема Артура Пашкуляка, який, за даними ЗМІ, входить в оточення екснардепа Михайла Ланя.

7 лютого міськрада Мукачева просила про втручання президента України Володимира Зеленського у зв'язку з погіршенням криміногенної ситуації у місті. Депутати вимагали замінити керівництво міського управління поліції. МВС посилило заходи безпеки в місті.