У зоні відчуження Чорнобильської АЕС затримали двох білорусів

Затриманих передадуть білоруським прикордонникам
Фото: kv.npu.gov.ua

Білоруси сказали правоохоронцям, що заблукали. На них складено адміністративні протоколи за незаконний перетин кордону.

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС затримали двох громадян Білорусі. Про це повідомили в прес-службі поліції Київської області 27 серпня.

"Під час проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою "Мігрант" працівниками поліції зони Чорнобильської АЕС в районі села Паришів було виявлено автомобіль Toyota, у якому знаходилося двоє громадян Білорусі 33 та 42 років, які проникли на територію зони відчуження поза контрольно-пропускними пунктами, на територію України проникли так само поза межами прикордонного пункту пропуску, чим порушили законодавство України", – повідомили в поліції.

Білоруси сказали правоохоронцям, що заблукали. На них складено адміністративні протоколи за ст. 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція вилучила автомобіль порушників. Матеріали справи скерували в Іванківський районний суд Київської області для ухвалення рішення. Після рішення суду обох іноземців передано прикордонникам Білорусі.