Учасниця смертельної ДТП у Харкові Зайцева вважає, що винна в аварії на 30% – журналістка Доцяк

Жертвами ДТП за участю Зайцевої стало шестеро осіб
Фото: ЕРА

Фігурантка справи про смертельну ДТП у Харкові в жовтні 2017 року Олена Зайцева вважає, що її мають відпустити "умовно", зазначила журналістка Тетяна Доцяк. За її словами, Зайцева стверджує, що "вона проскочила б", якби не другий учасник аварії Геннадій Дронов.

Олена Зайцева, яку суд у Харкові засудив до 10 років позбавлення волі за ДТП, яка в жовтні 2017 року призвела до смерті шістьох осіб, має намір в апеляційній інстанції доводити, що винна в аварії на 30%, а решта 70% – провина іншого учасника ДТП Геннадія Дронова.

Про це у Facebook повідомила 26 квітня журналістка Тетяна Доцяк.

"Ступінь вини своєї і Дронова Зайцева оцінює як 70 [%] – Дронов і 30 [%] – вона. Просить скасувати вирок. Новий вирок призначити до п'яти років позбавлення волі і звільнити від покарання на випробування. Тобто відпустити "умовно". Цивільні позови поділити також 70 на 30", – написала вона.

За інформацією журналістки, Зайцева впевнена, що "якби не Дронов, вона б проскочила", і стверджує, що винна тільки в перевищенні швидкості.

18 жовтня 2017 року внаслідок ДТП у Харкові за участю машин Зайцевої та Дронова загинуло шестеро пішоходів, ще п'ятеро дістали травми різного ступеня тяжкості.

Прокуратура вимагала для Дронова та Зайцевої 10 років позбавлення волі. Під час дебатів усі постраждалі вирішили, що провина обох підсудних є доведеною.

Дронов не визнав своєї провини, але попросив пробачення в потерпілих. Зайцева повністю визнала свою провину.

26 лютого суд ухвалив обвинувальний вирок Дронову і Зайцевій – 10 років в'язниці.

Адвокат Дронова Сергій Перепелиця 22 березня оскаржив рішення суду.

26 березня в суд надійшли скарги на вирок від Зайцевої та її нового адвоката Юлії Плетньової.

1 квітня справа щодо обвинувачення Зайцевої та Дронова надійшла в Харківський апеляційний суд. За три дні матеріали повернули в Київський райсуд Харкова для ознайомлення Зайцевої.