Україна запропонувала Греції допомогу в боротьбі з лісовими пожежами

На заході, півночі та сході від Афін 23 липня розпочалися масштабні лісові пожежі
Фото: EPA

Кількість загиблих унаслідок лісових пожеж у Греції перевищила 60 осіб. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в Україні із глибоким сумом сприйняли трагічну звістку про загибель людей, і запропонував главі уряду Греції Алексісові Ціпрасу необхідну допомогу.

Кабінет Міністрів України запропонував необхідну допомогу Греції для боротьби з масштабними лісовими пожежами. 24 липня про це в коментарі "Укрінформу" заявив прес-секретар глави уряду України Василь Рябчук.

За його словами, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман надіслав відповідний лист грецькому колезі Алексісові Ціпрасу.

Прем'єр-міністр підкреслив, що в Україні із глибоким сумом сприйняли трагічну звістку про загибель людей унаслідок лісових пожеж, які вирують в околицях столиці Греції Афін.

Гройсман також переказав сім'ям загиблих від імені уряду України та від себе особисто глибоке співчуття.

На заході, півночі та сході від Афін 23 липня розпочалися масштабні лісові пожежі. Ціпрас заявив, що "ситуація в Аттиці вийшла з-під контролю". На думку міністра захисту громадян Нікоса Тоскаса, причиною пожеж можуть бути підпалення. Греція звернулася по допомогу до країн Європейського союзу.

Уранці 24 липня в Міністерстві закордонних справ України заявили, що українців немає серед загиблих і постраждалих унаслідок лісових пожеж у Греції.

Влада Греції ввела режим надзвичайного стану в районі Афін. У країні оголосили триденну жалобу. За даними Protothema, кількість загиблих унаслідок пожежі вдень 24 липня перевищила 60 осіб.