У Херсоні перекинувся мікроавтобус із бюлетенями – поліція

Поліція кваліфікувала ДТП за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу
Фото: hr.npu.gov.ua

Унаслідок ДТП у Херсоні за участю автомобіля з бюлетенями для голосування на виборах у Раду постраждала співробітниця поліції. Бюлетені не пошкоджено, їх передали в окружну виборчу комісію.

У Херсоні приблизно о 6.00 22 липня сталася ДТП за участю мікроавтобуса з бюлетенями для голосування на виборах до Верховної Ради, повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Херсонській області.

За попередніми даними, 30-річна водійка автомобіля ЗАЗ "Славута", виїжджаючи із другорядної дороги на головну, не надала переваги в русі Volkswagen Transporter.

"У результаті зіткнення мікроавтобус перекинувся. Як з'ясувалося, автомобіль Volkswagen здійснював перевезення виборчих бюлетенів до окружної виборчої комісії. Наразі бюлетені непошкодженими передали членам ОВК", – ідеться в повідомленні.

Унаслідок аварії незначні тілесні ушкодження дістала співробітниця поліції, члени комісії не постраждали.

Попередня правова кваліфікація події – 1 ч. ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

21 липня українці голосували на позачергових виборах у Верховну Раду. Явка по Україні становила 49,84%.

Вибори відбулися за чинним виборчим законодавством, що передбачає змішану систему (половину депутатів обирають за пропорційною системою, другу половину – за мажоритарною), закриті партійні списки і п'ятивідсотковий прохідний бар'єр. Українці обирали 225 депутатів за списками і 199 у мажоритарних округах (26 округів розташовані на окупованій Росією території, там виборів не проводили).

ЦВК зареєструвала списки 22 партій (усього 2746 кандидатів) і 3085 кандидатів у мажоритарних округах.

Згідно з даними "Національного екзитполу", проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київським міжнародним інститутом соціології та Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, до парламенту проходять партії "Слуга народу" (44,2%), "Опозиційна платформа – За життя" (11,4%), "Європейська солідарність" (8,8%), "Батьківщина" (7,4%) і "Голос" (6,5%).