В Івано-Франківську СБУ викрила капітана ЗСУ на пропозиції хабара

Офіцер повідомив правоохоронцям, що йому запропонували хабар
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Капітан однієї з військових частин запропонував гроші начальнику технічно-експлуатаційного підрозділу, щоб той не звітував командуванню про розукомплектування пристрою для техобслуговування військової техніки, повідомили в СБУ.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з військовою прокуратурою викрили в Івано-Франківську капітана однієї з частин, який запропонував хабар у розмірі 7 тис. грн іншому офіцеру. Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook.

Зазначають, що під час планової перевірки готовності військової техніки частини начальник технічно-експлуатаційного підрозділу виявив розукомплектування одного з пристроїв, що використовують для технічного обслуговування військової техніки.

"Капітан, відповідальний за комплектність і цілісність цієї установки, запропонував майору, який здійснював перевірку, гроші за неповідомлення командиру військової частини про виявлені порушення", – розповіли в спецслужбі.

Офіцер одразу повідомив правоохоронцям, що йому пропонують хабар. Оперативники затримали капітана неподалік від військової частини, коли він передавав майору гроші.

Капітану повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (давання хабара).