У Кіровоградській області виявлено дві вантажівки зі сміттям зі Львова – місцева влада

Зафіксовано чергову спробу вивезти львівське сміття за межі регіону
Фото: ch.npu.gov.ua

Мер Олександрії Кіровоградської області Степан Цапюк заявив, що машини зі сміттям зі Львова заблоковано, і закликав поліцію почати розслідування інциденту.

На території міста Олександрії Кіровоградської області виявлено вантажівки зі львівськими номерами, завантажені побутовими відходами. Про це під час засідання виконавчого комітету Олександрійської міської ради повідомив начальник муніципальної поліції Володимир Переверзєв, повідомляє агентство "Укрінформ".

"На під'їзді до міста виявлені великогабаритні автомобілі, навантажені невідомою речовиною, яка витікала з автомобілів... Їхні водії ніяких документів не надали. На місце негайно було викликано працівників поліції, але і їм у пред'явленні документів було відмовлено. Автомобілям не дали можливості розвантажитися і вони знаходяться на місці виявлення", – сказав Переверзєв.

Мер Олександрії Степан Цапюк зазначив, що в поліцію надіслали заяву у зв'язку з інцидентом. Міська влада вирішила не випускати машин із міста.

"Щоб не допустити викидання цього сміття на території області, було прийнято рішення машини арештувати та не випускати за територію області до кінця проведення слідства", – заявив міський голова.

Виявлення сміття зі Львова в інших областях України пов'язане з колапсом системи утилізації сміття в місті після пожежі на сміттєзвалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області 30 травня 2016 року. 2 червня того самого року сільрада Великих Грибовичів ухвалила рішення назавжди закрити звалище.

26 червня 2017 року мер Львова Андрій Садовий поінформував, що сміття почали приймати на свої полігони вісім міст Львівської області. 29 червня міськрада Львова на два роки передала повноваження з вивезення сміття Львівській ОДА.

Час від часу з різних регіонів країни з'являються відомості про виявлення сміттєвозів із Львівської області, які намагаються розвантажитися на полігонах твердих побутових відходів.