У СБУ повідомили, що фігурант у справі про напад на Стерненка перебуває в розшуку

Стерненко казав, що Ісайкул покинув країну після нападу
Фото: Сергій Стерненко / Facebook

Агентство "РБК-Україна" зробило у Службі безпеки України запит на інформацію про підозри Олександрові Ісайкулу та Іванові Кузнєцову, які є фігурантами у справі про напад на одеського активіста Сергія Стерненка.

Служба безпеки України оголосила в розшук мешканця Одеси Олександра Ісайкула, який є фігурантом справи про напад на активіста Сергія Стерненка. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на відповідь відомства на запит агентства.

Стерненко раніше казав, що Ісайкул покинув країну після нападу.

"У зв'язку з тим, що місцезнаходження першої запитуваної особи невідоме, її оголошено в розшук. Підозра щодо другої запитуваної особи (Івана Кузнєцова, якого смертельно поранив Стерненко. – "ГОРДОН") не скасовувалася", – ідеться у відповіді СБУ.

24 травня 2018 року внаслідок нападу активіст дістав пошкодження руки та забій голови. Водночас він завдав одному з нападників, Іванові Кузнєцову, смертельного удару ножем у живіт. Другий нападник, Олександр Ісайкул, утік.

У середині травня 2020 року слідство визнало Стерненка потерпілим у справі про напад на нього. Сам активіст казав, що його викликали для вручення підозри, але через громадський резонанс слідчі відмовилися від висунення обвинувачень. Підозру в умисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї Стерненку оголосили вранці 11 червня. У СБУ заявили, що активіст гнався за нападникам, тому про самооборону не може бути й мови.