У СБУ заявили, що не мають стосунку до правопорушень, які сталися в будівлі Харківської міськради

Унаслідок розпилення газу в Харківській міськраді госпіталізували двох співробітниць
Фото: Pavel Velitskiy / Facebook

Звинувачення на адресу управління є безпідставними і брудними, заявив начальник прес-служби управління Служби безпеки в Харківській області Владислав Абдула.

Начальник прес-служби управління Служби безпеки в Харківській області Владислав Абдула заявив, що його відомство не має жодного стосунку до правопорушень, які сталися в будівлі Харківської міськради 20 червня. Про це він написав у Facebook.

"Хочу наголосити, що до правопорушень, які відбулися сьогодні у будівлі Харківської міської ради, обласне управління Служби безпеки України не має жодного відношення. Звинувачення на адресу управління є безпідставними та брудними", – написав Абдула у відповідь на заяву мера Харкова Геннадія Кернеса про те, що зіткнення в раді "вигідні обласному управлінню СБУ і прокуратурі".

Абдула підкреслив, що його відомство працює виключно в межах чинного законодавства України.

"Ми відкриті до співпраці і готові в межах своєї компетенції взяти участь у розслідуванні подій для встановлення осіб, які порушили закон, а також тих, хто безпосередньо зацікавлений у таких провокаціях", – додав він.

20 червня у Харківську міськраду спробували прорватися протестувальники з вулиці, у приміщенні розпилили газ, активісти підпалили димові шашки. До чергової частини Державної служби з надзвичайних ситуацій о 10.07 надійшло повідомлення про задимлення другого поверху міськради. Прибувши на місце, співробітники ДСНС евакуювали людей із будівлі.

Біля мерії мітингувальники зловили і кинули у сміттєвий контейнер заступника міського голови Андрія Руденка.