В Україну не пустили ректора Московської духовної академії, оскільки він не зміг підтвердити мету поїздки – Держприкордонслужба

Слободян повідомив, що ректора Московської духовної академії не могли допустити в Україну
Фото: radiosvoboda.org

Ректора Московської духовної академії архієпископа Верейського Амвросія (Єрмакова) Держприкордонслужба України не пропустила на територію країни, оскільки, згідно з дорученням одного з українських правоохоронних органів, йому не можна в'їжджати в Україну, повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

Держприкордонслужба України в київському аеропорту 7 листопада не впустила на територію України ректора Московської духовної академії архієпископа Верейського Амвросія (Єрмакова), оскільки він не міг підтвердити мету поїздки. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" 8 листопада повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Цю особу не пропустили на територію України, оскільки, по-перше, вона не змогла підтвердити мету своєї поїздки, а також ДПСУ виконала доручення одного з українських правоохоронних органів, що цю особу не може бути допущено на територію України", – повідомив Слободян.

Голова синодального відділу Російської православної церкви (РПЦ) із взаємин церкви з суспільством та ЗМІ Володимир Легойда 7 листопада повідомив, що Амвросія не пустили до України. Він прилетів на актовий день Київської духовної академії.

Сам ректор Московської духовної академії заявив, що його не пропустили через те, що він не зміг підтвердити мету перебування в Україні.