Варченко повідомила, що Держбюро розслідувань запобігло розтраті на Київському бронетанковому заводі більш ніж на 9 млн грн

Ольга Варченко: Завод не здійснив оплату, при цьому було подано звітність про поставку товарів
Фото: censor.net.ua

Держпідприємство "Київський бронетанковий завод" уклало договір за 11 днів до тендера, на якому обрали переможця, повідомила перша заступниця директора Держбюро розслідувань Ольга Варченко. За її даними, під виглядом нових запчастин до бронетанкової техніки підприємство мало отримати вживане комплектування.

Слідчі управління з розслідування військових злочинів Державного бюро розслідувань запобігли розтраті державних коштів службовими особами ДП "Київський бронетанковий завод" на суму понад 9 млн грн, повідомила перша заступниця директора Держбюро розслідувань Ольга Варченко у своєму Facebook 24 червня.

"Установлено, що службові особи ДП "Київський бронетанковий завод" 30 липня 2018 року уклали договір поставки з ТОВ "Торговий дім "Партсет", у рамках якого під виглядом нових було фактично здійснено поставку комплектуючих та запчастин до бронетанкової техніки, які вже були у використанні та не відповідають встановленим технічним вимогам. Указаний договір укладено 30 липня 2018 року на суму 3,8 млн грн, при цьому тендер на поставку проведений лише 10 серпня 2018 року, тобто через 11 днів, під час якого серед чотирьох учасників встановлено переможця саме ТОВ "Торговий дім "Парсет", яке запропонувало аналогічну суму. Тобто договір поставки на відповідну суму був укладений раніше проведеного тендера, що вказує на фіктивність проведення процедури закупівлі", – написала вона.

Надалі в межах цього ж договору було підписано додаткові специфікації, унаслідок чого сума договору збільшилася до 9,14 млн грн, зазначила Варченко.

"ДП "Київський бронетанковий завод" оплату за вказані запчастини в сумі 9,14 млн грн не виконало, причому, згідно з інформацією Держфіскальної служби, було надано звітність про постачання товарів на вказану суму. Досудове розслідування триває", – повідомила перша заступниця директора Держбюро розслідувань.