Убивство Кирила Тлявова. Захист розраховує, що вирок буде винесено до кінця року

Кирило Тлявов дістав вогнепальне поранення голови 31 травня 2019 року в Переяславі
Фото: EPA

Адвокат підозрюваних у справі про вбивство п'ятирічного Кирила Тлявова Віктор Чевгуз упевнений, що в разі перемоги в суді його підзахисних Володимира Петровця та Івана Приходька поновлять на службі.

Суд може винести вирок у справі про вбивство п'ятирічного Кирила Тлявова до кінця року. Про це "РБК-Україна" заявив адвокат підозрюваних Віктор Чевгуз.

"Суд, я думаю, буде тривати близько шести місяців, за цей час ми розглянемо всі матеріали", – вважає він.

Адвокат також упевнений, що в разі перемоги в суді обвинувачених Володимира Петровця та Івана Приходька буде в обов'язковому порядку поновлено на службі.

Кирило Тлявов дістав вогнепальне поранення голови 31 травня 2019 року в Переяславі. 3 червня хлопчик помер у лікарні в Києві.

4 червня Голосіївський райсуд Києва заарештував за підозрою в причетності до вбивства дитини колишніх поліцейських Володимира Петровця та Івана Приходька. Їх повідомили про підозру у хуліганстві із застосуванням зброї та умисному вбивстві. За версією правоохоронців, смертельний постріл зробив Приходько.

У зв'язку з інцидентом керівників місцевого відділення поліції усунули від виконання службових обов'язків, голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку і попросив відправити його на Донбас. 6 червня Ценов очолив поліцейські сили в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

17 липня тодішній директор Державного бюро розслідувань Роман Труба повідомив, що правоохоронці оголосили підозру третьому фігуранту справи про вбивство хлопчика – цивільній особі Дмитрові Кривошею. Наступного дня суд відправив його під арешт.

18 липня слідчі оголосили підозру неповнолітньому синові Петровця. Наступного дня суд відправив його під цілодобовий домашній арешт.

6 грудня слідчі завершили досудове розслідування вбивства. 23 грудня справу передали в суд.

1 січня 2020 року повідомляли, що суд продовжив строк утримання під вартою для Приходька, Петровця і Кривошея. Водночас для двох останніх суддя встановив можливість вийти під заставу в розмірі 280 тис. грн.

2 травня підозрюваних Петровця і Кривошея випустили з-під варти.