Убивство сім'ї у Вінниці. Прокурор заявив у суді, що підозрюваний планував злочин

У суді розповіли, що Анатолій Малець розлучився з Надією Малець у лютому 2017 року
Фото: vinbazar.com

В Анатолія Малця, підозрюваного в убивстві у Вінниці своєї матері, двох дітей і колишньої дружини, постійно виникали конфлікти з екс-дружиною через його стосунки з іншою жінкою, повідомив у суді прокурор Валерій Шиманський.

Сторона обвинувачення заявила 2 січня під час засідання Вінницького міського суду, що підозрюваний у вбивстві своєї матері, колишньої дружини і двох дітей Анатолій Малець планував вчинити злочин, повідомляє місцеве видання Vinbazar.

За словами прокурора Валерія Шиманського, для цього чоловік приготував молоток.

У суді розповіли, що в лютому 2017 року він розірвав шлюб із Надією Малець, але й далі жив із нею та дітьми. У жовтні того самого року до них переїхала мати підозрюваного Валентина Малець.

"Із середини 2015 року і в подальшому після розлучення між Анатолієм Малцем і Надією Малець постійно виникали конфлікти з приводу постійних зрад чоловіка з іншою жінкою, що і стало причиною їхнього розлучення. Через деякий час він вирішив вчинити зумисне вбивство з метою усунення перешкод у їх подальшому проживанні з іншою жінкою. 31 грудня 2018 року в ранковий час Анатолій Малець на ґрунті тривалих неприязних відносин розпочав чергову словесну суперечку з колишньою дружиною. Під час неї, реалізуючи свій умисел, узяв до рук попередньо заготовлений ним молоток, за допомогою якого почергово наніс численні смертельні удари потерпілим", – заявив Шиманський.

Прокурор додав, що підозрюваний намагався приховати сліди злочину, зокрема викинув молоток у сміттєвий бак, а також розкидав по квартирі одяг, щоб зімітувати розбійний напад. У поліції повідомили виданню, що знаряддя вбивства Малець викинув у сміттєвий бак у центрі міста. Правоохоронці знайшли молоток на звалищі, куди його вивіз сміттєвоз разом із відходами.

Старший слідчий Ольга Докійчук повідомила в суді, що тіло Надії Малець виявили на першому поверсі, а матір підозрюваного і його сина – на другому. Трирічна дівчинка померла в лікарні.

"Перше, що нас вразило, – це обстановка у квартирі. Квартирне приміщення двоповерхове, не було жодного місця, де б не знаходилося людської крові", – розповіла Докійчук.

Про трагедію в мікрорайоні Академічний у Вінниці поліція дізналася 31 грудня. 30-річний чоловік заявив, що виявив у своїй квартирі мертвими 63-річну матір, 30-річну колишню дружину і семирічного сина. Трирічну дівчинку, яка також перебувала у квартирі, із травмами голови госпіталізували, проте пізніше лікарі повідомили про її смерть.

1 січня чоловікові, який заявив про загибель родичів, висунули підозру в умисному вбивстві чотирьох осіб. У поліції повідомили, що він вказав на знаряддя злочину – молоток. Мотивом могла стати сварка з колишньою дружиною, розповіли правоохоронці.

2 січня підозрюваного заарештували на 60 діб без права застави.