Убивство заступника начальника поліції Баришівки правоохоронці пов'язують із його професійною діяльністю

Відділення поліції розташоване неподалік від місця злочину
Фото: kiev.informator.ua

Якби смерть заступника начальника поліції Баришівки не пов'язували з професійною діяльністю, кримінальне провадження відкрили б за статтею про умисне вбивство, а не про посягання на життя правоохоронця, зазначив речник поліції Київської області Микола Жукович.

Убивство в ніч на 5 травня заступника начальника Баришівського відділення поліції пов'язане з його професійною діяльністю. Про це УНН повідомив прес-секретар Головного управління Нацполіції в Київській області Микола Жукович.

"Пов’язане, тому що відкрите кримінальне провадження по ст. 348 Кримінального кодексу України – це посягання на життя працівника правоохоронного органу. Якщо б ні, була б відкрита ст. 115 – навмисне вбивство. Тобто ми пов’язуємо з його професійною діяльністю", – сказав він.

Жукович уточнив, що вбитий поліцейський 1987 року народження.

У ніч на 5 травня в ресторані неподалік від міського управління поліції Баришівки стріляли у поліцейського, який згодом помер. У поліції Київської області уточнили, що жертвою став заступник начальника міського відділення поліції. У нього вистрелили, коли він вийшов на терасу ресторану.