Вибухи на арсеналі в Чернігівській області. У ДСНС повідомили, що із зони ураження евакуювали 12 тис. осіб

Із зони можливого ураження евакуюють людей
Фото: npu.gov.ua

У населених пунктах, які потрапляють у зону можливого ураження через вибухи на арсеналі в Чернігівській області, відключили електро- та газопостачання.

У зв'язку із вибухами на арсеналі в районі селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області із зони можливого ураження евакуювали 12 тис. осіб, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Станом на 9.30 на території складу боєприпасів триває пожежа та вибухи різної інтенсивності.

Під час евакуації населення із зони можливого ураження використовують 35 автобусів. Як зазначили у ДСНС, інформація про жертви та постраждалих не надходила.

"О 5.30 отримано підтвердження про відключення електро- та газопостачання у населених пунктах, що попадають у зону можливого ураження", – поінформували у відомстві.

До місця надзвичайної ситуації спрямували 21 піротехнічний розрахунок Держслужби з надзвичайних ситуацій. У прилеглих областях активізували ще 23 пожежні розрахунки, а також сім пожежних потягів "Укрзалізниці".

У ніч на 9 жовтня в районі селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області почали вибухати боєприпаси на території 6-го арсеналу Міністерства оборони України. У зв'язку з цим із довколишніх населених пунктів евакуювали 10 тис. осіб. Станом на 7.00 щосекунди ставалося два-три вибухи.

Над зоною пожежі закрито повітряний простір у радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту припинено.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) Кримінального кодексу України.

За даними Чернігівської обласної держадміністрації, станом на 8.00 63 людини з Ічні звернулися в лікарню з поганим самопочуттям через вибухи на арсеналі.