Військова прокуратура розслідує вибухи на арсеналі в Калинівці як диверсію

Розслідування вибухів у Калинівці розпочала військова прокуратура Центрального регіону
Фото: dsns.gov.ua

Увечері 26 вересня на арсеналі Збройних сил України під Вінницею сталася НП, вибухають снаряди. Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом диверсії у зв'язку з вибухами на території складу боєприпасів Міністерства оборони України біля Калинівки Вінницької області. Про це в ефірі "112 Україна" повідомила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська.

За її словами, кримінальне провадження відкрила військова прокуратура Центрального регіону за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу.

Гітлянська додала, що версія про диверсію – попередня, до розслідування буде залучено також співробітників СБУ.

Вона повідомила, що навчання спецслужби, які проводили у Вінницькій області у зв'язку з антитерористичною операцією, не пов'язані з НП у Калинівці.

На арсеналі Збройних сил України під Вінницею увечері 26 вересня сталася НП, вибухають снаряди. За даними Вінницької ОДА, постраждало двоє людей.

Повітряний простір у зоні вибухів над Калинівкою Вінницької області в радіусі 50 км закрили. Змінено графік руху 47 поїздів, евакуйовано 30 тис. осіб.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, пожежа почалася через "зовнішню причину".