"Він не любив фотографуватися. Оце дивно". Журналісти поспілкувалися із сином і знайомими луцького терориста

Кривош утримує заручників в автобусі в Луцьку від ранку 21 липня
Фото: EPA

15-річний син жителя міста Дубно Максима Кривоша, який захопив заручників у Луцьку, заявив Суспільному, що не чекав від батька такого вчинку.

Журналісти Суспільного поспілкувалися із сином, сусідами та колегами жителя міста Дубно Рівненської області Максима Кривоша, який сьогодні захопив заручників у Луцьку.

Зокрема одна із сусідок Кривоша на умовах анонімності заявила, що на чоловіка раніше скаржилися в поліцію "через агресію до жителів [будинку]". Також вона стверджує, що Кривош нібито бив дружину і сина.

Під час короткої розмови із журналістами син Кривоша сказав, що в нього "більш-менш нормальні" стосунки з батьком. Він додав, що не очікував такого вчинку від батька.

Зі свою боку, зоозахисниця з Рівного Алла Лосік у коментарі Суспільному сказала, що Кривош займався захистом тварин. "Так, він у Дубно захищав тварин, лікував, то там його всі знають: і влада знає, і ветеринари. Усі шоковані. Він ніколи не проявляв агресії, вихований, стриманий. Він зупинив масову травлю і добився прийняття програми стерилізації. Але, знаєте, він не любив фотографуватись. Оце було дивно", – розповіла активістка.

За словами Лосік, зооволонтерством Кривош займався приблизно протягом п'яти років. Про його судимості зоозахисниця не знала.

Уранці 21 липня Кривош у центрі Луцька захопив автобус, у якому було приблизно 20 заручників. До місця події прибули правоохоронці у бронежилетах і шоломах, а також керівництво МВС і СБУ. Очевидці чули постріли.

Національна поліція відкрила провадження за ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розповів, що Кривош двічі судимий, він приблизно 10 років провів у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів, зокрема за шахрайство, вимагання, незаконне поводження зі зброєю та бандитизм.

"ГОРДОН" стежить за подіями в Луцьку в режимі онлайн.