Винуватця аварії на Столичному шосе, у якій загинуло четверо людей, повідомили про підозру

Унаслідок аварії, яка сталася 12 липня, загинуло четверо людей, зокрема двоє дітей
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Аварія на Столичному шосе під Києвом, у якій загинуло четверо людей, зокрема двоє дітей, сталася 12 липня. Сьогодні прокуратура повідомила винуватця ДТП про підозру. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Правоохоронці повідомили про підозру в порушенні правил дорожнього руху, що спричинило загибель двох і більше осіб, 39-річного водія, який 12 липня спровокував аварію на столичному шосе під Києвом. Про це поінформувала пресслужба київської прокуратури.

Чоловіка підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України, – порушення ПДР, що спричинило загибель двох і більше осіб. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати автомобілем на строк до трьох років.

Аварія сталася 12 липня за 5 км від Києва. Mercedes під керуванням підозрюваного виїхав на зустрічну смугу і врізався в Hyundai, у якому їхала сім'я з п'яти осіб. На місці аварії загинули обидва дорослі та восьмирічна дівчинка, у лікарні помер 10-річний хлопчик. У медзакладі у стабільно тяжкому стані перебуває третя дитина – 12-річний хлопчик.

За даними прокуратури, на момент ДТП підозрюваний був у стані алкогольного сп'яніння. Тест на драгері засвідчив, що у крові у водія Mercedes було 1,37 проміле алкоголю.

За інформацією ЗМІ, винуватця аварії звуть Антон Желепа. 2010 року його вже було засуджено за скоєння ДТП, у якій загинула жінка.

Прокуратура наполягатиме на взятті підозрюваного під варту без права внесення застави.