Із фігуранта "справи Бабченка" Стельмашенка зняли обвинувачення в тероризмі, він вийшов на свободу

Стельмашенка заарештували в червні
Фото: Taras Stelmashenko / Facebook

Тараса Стельмашенка, заарештованого в межах розслідування підготування вбивства журналіста Аркадія Бабченка, визнано винним у незаконному зберіганні зброї. Суд дав йому умовний термін.

Шевченківський районний суд Києва звільнив з-під варти Тараса Стельмашенка, підозрюваного в підготовці терористичного акту, повідомляє "Німецька хвиля".

Головна військова прокуратура зняла зі Стельмашенка обвинувачення в тероризмі.

Підсудний визнав провину в незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним строком три роки. Стельмашенко вийшов на свободу.

Його затримали в межах розслідування замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

У Службі безпеки України заявили, що громадянин Т., якого деякі ЗМІ ідентифікували як Стельмашенка, після спецпідготовки на території Ростовської області РФ у травні 2018 року прилетів в Україну через Туреччину. Генпрокурор Юрій Луценко назвав Т. імовірним виконавцем замовних вбивств, які, за інформацією спецслужб, готували в Україні.

15 червня Шевченківський райсуд Києва заарештував Стельмашенка.

29 травня 2018 року з'явилася інформація, що в журналіста Бабченка стріляли в під'їзді його будинку. Він нібито помер у машині "швидкої". У поліції повідомили, що вбивця журналіста – професійний кілер.

30 травня стало відомо, що вбивство журналіста було інсценуванням у межах спецоперації СБУ.

Одного з організаторів замаху, Бориса Германа, затримали 30 травня у Києві. 31 травня він заявив у суді, що його знайомий В'ячеслав Пивоварник, який працює в "приватному фонді президента РФ Володимира Путіна" і відповідає за організацію терористичних актів на території України, дав йому список із 30 кандидатів на ліквідацію.

21 серпня Луценко заявив, що Герман погодився на угоду зі слідством. 1 вересня стало відомо, що його засудили на чотири з половиною роки позбавлення волі.