Із ФСБ Росії звільнили співробітників, які знімали стрілянину на Луб'янці – ЗМІ

Унаслідок стрілянини на Луб'янці загинуло двоє співробітників ФСБ
Фото: EPA

За інформацією російського агентства РБК, із центрального апарату ФСБ було звільнено 16 співробітників, які знімали на відео перестрілку, що сталася на Луб'янці в Москві 19 грудня 2019 року.

Із Федеральної служби безпеки РФ звільнили співробітників, які знімали перестрілку, що сталася 19 грудня минулого року біля будівлі ФСБ на Луб'янці. Про це повідомляє РБК із посиланням на джерело, наближене до спецслужби.

За інформацією агентства, із центрального апарату ФСБ було звільнено 16 співробітників.

Джерело "Медузи" заявило, що співробітників було звільнено за використання особистих смартфонів, які вони мали вимкнути на вході, усередині будівлі ФСБ.

За даними ресурсу Znak, звільнено п'ятьох високопоставлених співробітників: тих, хто знімав відео, і тих, хто передавав записи ЗМІ.

Стрілянина біля будівлі ФСБ сталася ввечері 19 грудня. Унаслідок неї на місці загинув один співробітник ФСБ, а 20 грудня помер його госпіталізований колега. Ще четверо осіб, зокрема один цивільний, дістали поранення.

Під час спецоперації стрільця – 39-річного уродженця Підмосков'я Євгена Манюрова – було вбито.

ЗМІ з посиланням на джерела писали, що стрілянину могли організувати так, щоб це збіглося із промовою президента РФ Володимира Путіна, присвяченою Дню працівника органів безпеки РФ.