За замах на Мадуро у Венесуелі затримали шістьох осіб – міністр внутрішніх справ

Замах відбувався з використанням дронів, заявили силовики Венесуели
Фото: Néstor Luis Reverol / Twitter

Двоє із шістьох затриманих за підозрою у причетності до замаху на президента Венесуели Ніколаса Мадуро раніше вже брали участь в акціях проти глави держави, зазначив міністр внутрішніх справ Венесуели Нестор Ревероль.

За підозрою в участі в підготовці до замаху на президента Венесуели Ніколаса Мадуро затримано шістьох осіб. Про це 5 серпня повідомив міністр внутрішніх справ країни Нестор Ревероль, інформує у Twitter місцевий телеканал teleSUR.

"Не відкидаємо інших затримань", – заявив він.

За словами міністра, зібрано важливу інформацію про спробу замаху.

Ревероль зазначив, що один із затриманих мав ордер на арешт за участь в атаці на базу військових, лояльних Мадуро, у серпні 2017 року. Ще одного затримували у 2014 році за участь у заворушеннях.

4 серпня на Мадуро вчинили замах із використанням дронів під час його виступу перед гвардійцями на параді в Каракасі. Міністр зв'язку й інформації Венесуели Хорхе Родрігес заявив, що президент не постраждав і вже повернувся до роботи.

Мадуро під час звернення до громадян заявив, що поліція вже затримали кількох людей, причетних до замаху. За його словами, президент Колумбії Хуан Мануель Сантос особисто відповідальний за напад.

У МЗС Колумбії назвали ці звинувачення абсурдними.

Відповідальність за замах узяла на себе група "Фланелеві солдати" (Soldados de Franela).