Загоряння трави в Чорнобильській зоні відчуження ліквідували

Пожежу гасили 50 осіб особового складу
Фото: dsns.gov.ua

Пожежу на площі 1 га в районі села Копачі в Чорнобильській зоні відчуження було ліквідовано приблизно о 16.40 8 червня.

Загоряння лісової підстилки та сухої трави, яке виникло вдень 8 червня в районі села Копачі в Чорнобильській зоні відчуження, ліквідовано. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження.

"8 червня о 13.09 у зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення поблизу села Копачі сталося займання сухої лісової підстилки та трав'яного настилу на площі приблизно 1 га. Станом на 16.40 пожежу було ліквідовано", – ідеться в повідомленні.

Пожежу гасили 50 осіб особового складу, шість одиниць основної техніки і шість – допоміжної техніки державних спеціалізованих підприємств "Північна Пуща", "Екоцентр", "Чорнобильський спецкомбінат" та Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

5 червня в зоні відчуження навколо Чорнобильської атомної електростанції загорілися трава і чагарник. Площа пожежі до вечора цього дня становила 12 га. На місці виявили кілька смолоскипів. ЗМІ припускали, що зловмисники в такий спосіб намагалися приховати сліди незаконного вирубування лісу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі в Чорнобильській зоні.

Глава Держслужби з питань надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що версія про підпал у зоні відчуження навколо ЧАЕС поки не підтвердилася.

7 червня стало відомо, що пожежу в Чорнобильській зоні відчуження повністю ліквідували.