Українці, які застрягли в аеропорту Афін, мають повернутися на батьківщину 7 липня – МЗС України

Українці провели в поліцейському ізоляторі два дні
Фото: eurointegration.com.ua

Українські консули працюють із компетентними органами Греції з питання поліпшення умов перебування 17 українців, яких не пустили у країну через карантинні обмеження.

17 українців, які з 4 липня перебувають в аеропорту Афін, мають повернутися в Україну 7 липня. Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

"Станом на ранок 6 липня громадяни України, яким було відмовлено у в'їзді 4 липня, перебувають на території поліцейського відділку аеропорту Афін і очікують на повернення в Україну. За інформацією посольства України у Греції, виліт наших співвітчизників заплановано на вівторок, 7 липня", – сказав Погорельцев.

Він зазначив, що українські консули працюють із "компетентними органами" Греції щодо питання поліпшення умов перебування українців. Передусім ідеться про бабусю з двома онуками і можливе розміщення їх у готелі.

17 українців прибули до Афін двома рейсами: авіакомпаніями Ryanair і Wizz Air увечері 4 липня. Під час паспортного контролю 17 громадянам України було відмовлено у в'їзді у країну через карантинні обмеження. Серед затриманих – 15 дорослих та двоє дітей восьми і дев'яти років. Їх відвезли в поліцейський ізолятор на території аеропорту і розмістили в камерах, де вони провели вже дві ночі.

У посольстві України у Греції повідомили, що повернутися українці можуть тільки прямими зворотними рейсами Афіни – Київ.