Заступника директора київського театру, затриманого на хабарі в розмірі 200 тис. грн, оштрафували на 22,1 тис. грн

Красильникова затримали 22 травня
Фото: Прокуратура міста Києва / Facebook

Заступник директора Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва Олексій Красильников вимагав хабар у розмірі 200 тис. грн за сприяння в оренді приміщення театру для зйомок фільму.

Заступника директора Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва Олексія Красильникова, якого спіймали на хабарі в розмірі 200 тис. грн, оштрафували на 22,1 тис. грн. Про це свідчить вирок Подільського райсуду Києва, який було винесено 16 жовтня та опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень 30 жовтня.

Зазначено, що представник ТОВ "Двадцятка фільм" хотів домовитися з Красильниковим про оренду приміщення театру для зйомок фільму "Бізнес-план".

Згідно з матеріалами суду, заступник директора театру заявив представнику "Двадцятка фільм", що для користування приміщенням театру треба підписати договір надання послуг, згідно з яким потрібно надалі переказати на рахунок театру 100 тис. грн (по 20 тис. грн за кожен день оренди).

Також за сприяння в підписанні договору Красильников вимагав 200 тис. грн, із яких мав намір залишити собі 50 тис. грн, а 150 тис. грн передати в касу театру.

Заступник директора театру визнав свою провину після затримання. У документі йдеться про те, що він скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди).

Під час винесення вироку суд врахував, що Красильников не був судимий, із ним проживає жінка з третьою групою інвалідності, донька-студентка і внучка, а також, що він щиро розкаявся у скоєному.

Його засудили до виплати штрафу в розмірі 1300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (22,1 тис. грн). Заставу в розмірі майже 150 тис. грн повернуть платнику.

Рішення суду може бути оскаржено протягом 30 днів.

Красильникова затримали 22 травня під час отримання хабара у приміщенні театру.