Зеленський про інцидент у Дрогобичі: Завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків

Частину чотириповерхового будинку у Дрогобичі зруйновано
Фото: dsns.gov.ua

Стан житлового фонду, особливо в невеликих містах, незадовільний; новий Кабмін буде зобов'язаний звернути на це увагу. Про це написав президент України Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне проведення аудиту всіх житлових будинків у країні. Про це він написав у Facebook, коментуючи обвалення під'їзду будинку в Дрогобичі Львівської області.

"На жаль, житловий фонд, особливо в невеликих містах, перебуває здебільшого у незадовільному стані – про капітальний ремонт там не чули ще з радянських часів. Неможливо будувати нову країну, не будуючи чи хоча б капітально не відновлюючи будинки українців. Тому завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка у найкоротший термін програми приведення до належного стану старих і зведення нових", – заявив президент.

Він висловив співчуття родичам загиблих.

Приблизно о 2.50 28 серпня на вулиці Грушевського в Дрогобичі обвалилася частина чотириповерхового житлового будинку. Першого загиблого рятувальники знайшли під завалами приблизно о 6.05. О 8.20 було знайдено тіло ще одного.

Ще сімох осіб госпіталізовано.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що під завалами може бути ще п'ятеро осіб.

Розглядають три основні версії інциденту: підмив будівлі через дощі, перепланування або вибух побутового газу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства) Кримінального кодексу України.