Зеленський провів екстрену нараду. Стало відомо про п'яту жертву внаслідок лісової пожежі в Луганській області

Зеленському доповіли, що пожежа виникла напередодні біля села Осколонівка
Фото: president.gov.ua

Президенту України Володимирові Зеленському під час екстреної наради щодо ліквідації лісової пожежі на території Новоайдарського району Луганської області доповіли, що внаслідок надзвичайної події четверо людей загинули. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль із місця події повідомив про п'яту жертву.

Президент України Володимир Зеленський провів екстрену нараду щодо ліквідації лісової пожежі на території Новоайдарського району Луганської області. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

У нараді взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і його заступник Кирило Тимошенко, а також голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

"Зеленському доповіли, що пожежа виникла напередодні на території Борівського та Охтирського лісництв біля села Осколонівка. Площа займання становила приблизно 50 га. Уранці 7 липня пожежу було локалізовано, проте через поривчастий вітер та спеку відбулося поширення вогню на село Смолянинове. За даними ДСНС, унаслідок надзвичайної події четверо людей загинули, ще дев'ятеро – госпіталізовані. Вогонь знищив приблизно 80 дачних і 30 житлових будинків у селі Смолянинове", – ідеться в повідомленні.

У пресслужбі повідомили, що за дорученням президента до гасіння пожежі було залучено підрозділи Нацгвардії та Збройних сил України. До місць займання скеровано додаткові сили ДСНС із Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей. До гасіння залучено приблизно 360 осіб та 85 одиниць техніки, зазначили в офісі.

"Відбувається ліквідація пожежі поблизу села Капітанове на території Капітанівського лісництва, верхова площа якої складає приблизно 40 га. До гасіння залучено понад 60 осіб та 16 одиниць техніки", – додали в релізі.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який перебуває на місці події, у своєму Telegram-каналі повідомив про п'яту жертву і підтвердив інформацію про дев'ятьох госпіталізованих.

"Доручив ДСНС оперативно інформувати громадськість щодо розвитку ситуації, а голові відомства – особисто виїхати на місце подій", – заявив Шмигаль.

Напередодні повідомляли, що лісова пожежа в Новоайдарському районі Луганської області дісталася околиць тимчасового обласного центру Сєвєродонецька.