Житель Луганської області після поїздки на заробітки до Росії зірвав прапор України з будівлі прокуратури

Зловмисника повідомили про підозру за ч. 1 ст. 338 (наруга над державним прапором України) КК
Фото: ЕРА (архів)

Чоловік у Луганській області пошкодив флагшток і зірвав український державний прапор із будівлі місцевої прокуратури. Зловмисник був п'яним, заявили правоохоронці.

Правоохоронці затримали в Луганській області зловмисника, який зірвав державний прапор України з будівлі Марківської прокуратури у Старобільському районі, повідомила 13 серпня прес-служба обласної прокуратури.

"Досудовим розслідуванням установлено, що місцевий мешканець, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, шляхом пошкодження флагштока, зірвав державний прапор із будівлі Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури", – ідеться в повідомленні.

Зловмисника затримали, його повідомили про підозру за ч. 1 ст. 338 (наруга над державним прапором України) Кримінального кодексу України.

"Під час з'ясування обставин події встановлено, що чоловік нещодавно повернувся із заробітків із Російської Федерації і, перебуваючи під дією російської пропаганди, вирішив здійснити наругу над державним прапором України. Наразі правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Досудове розслідування триває", – додали в прокуратурі.