Житель Вінницької області відкрив стрілянину й поранив чотирьох бійців КОРД

У затриманні озброєного жителя Шаргорода брали участь бійці спецпідрозділу поліції КОРД
Фото: vn.npu.gov.ua

Бійці спецпідрозділу поліції КОРД брали участь у затриманні озброєного 52-річного жителя міста Шаргород Вінницької області. Під час спецоперації четверо поліцейських дістали поранення, їхньому життю нічого не загрожує.

Увечері 6 квітня в місті Шаргород Вінницької області чоловік улаштував стрілянину у своєму будинку й поранив чотирьох бійців спецпідрозділу поліції КОРД, повідомила пресслужба регіонального главку поліції.

Правоохоронцям надійшло повідомлення від 32-річного місцевого жителя, що його 52-річний сусід під час конфлікту поводився неадекватно, розмахував зброєю і погрожував її застосувати.

Із поліцейськими, які прибули на виклик, озброєний чоловік спілкуватися відмовився, він зробив кілька пострілів із рушниці в повітря, після чого зачинився в будинку, де перебував його старенький батько. На прохання віддати зброю не реагував, зазначили в поліції.

"Розуміючи, що зловмисник може завдати шкоди пенсіонеру та оточуючим, керівництво обласного главку поліції прийняло рішення про введення спецоперації із затримання озброєного зловмисника із залученням бійців спецпідрозділу КОРД", – ідеться в повідомленні.

Під час штурму будинку чоловік почав стріляти з рушниці та пістолета по бійцях КОРД і завдав чотирьом правоохоронцям поранень. У главку зазначили, що їхньому життю нічого не загрожує.

"Поки одні бійці спецпідрозділу відволікали увагу зловмисника розбиттям вікна в будинку, інші вибили двері та затримали озброєного правопорушника", – розповіли в поліції.

Мисливську рушницю та пістолет вилучили та передали на експертизу.

В опублікованому в YouTube відеокоментарі начальник Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос розповів, що під час затримання чоловіка поранили в ногу. Зараз він перебуває в лікарні під наглядом правоохоронців.

Поліція почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу. Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Відео: Поліція Вінниччини / YouTube