Українці, які перебували на обсервації, покинули київський готель "Козацький" після негативних тестів на коронавірус

Українців привезли на обсервацію в "Козацький" 30 березня
Фото: tsn.ua

Пасажири літаків із Катару, яких раніше відправили на примусову обсервацію в готель "Козацький" у Києві, в ніч на 4 квітня дістали результати аналізів на коронавірус і виселилися з готелю.

Українці, які після повернення з Балі перебували на обсервації в київському готелі "Козацький", у ніч на 4 квітня дістали тести на наявність коронавірусу, після чого виселилися з готелю. Про це в коментарі hromadske розповів один з українців, які перебувають на обсервації, Андрій Кулижко.

Він повідомив, що аналізи для ПЛР-тестів у них узяли 1 квітня.

"Десь о 17.00 [3 квітня] ми почали збирати речі. Далі інформація, що тести ось-ось приїдуть. Потім 19.00 – 20.00 ми вже бачили сюжети на телеканалах, що всі тести у всіх негативні, ми ще їх на руки не отримали, але знали. Ми чекали інформації і вирішили залишитися в готелі до ранку, адже у багатьох людей важка логістика", – сказав Кулижко.

За його словами, вночі до нього в номер постукав інший ізольований і сказав, що потрібно терміново їхати.

"Я спустився до стійки адміністратора, взяв довідки з тестування на коронавірус. Їх видавали в обмін на виселення", – зазначив чоловік.

Сьогодні вранці він уже повернувся додому в Чернігів.

Рейси PQ398 і PQ396 прибули з Дохи (Катар) приблизно о 2.00 30 березня. Обидва рейси  виконала авіакомпанія SkyUp. Ними в Україну повернулися туристи з Балі.

Деякі пасажири відмовилися покидати літаки, заявивши, що під час купівлі квитків їх не попередили про обов'язкову обсервацію. Уже в літаках вони дізналися, що мають пройти 14-денну обсервацію або в готелі "Козацький" (безоплатно), або "Пуща Конгрес Готелі" (платно, залежно від номера – €169 або €338 за два тижні). Українці сказали, що готові оплатити медичне обстеження і тестування на коронавірус, але не будуть поселятися в готелях.

Міністр інфраструктури України Володимир Криклій запропонував українцям, які повернулися з Балі і перебувають на обсервації в київських готелях, у разі негативного тесту на коронавірус вирушати додому на самоізоляцію.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса на ранок 4 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,1 млн, із них майже 59 тис. людей померло, понад 226 тис. одужало.

В Україні кількість інфікованих коронавірусом зросла до 1096, померлих – до 28, 23 людини одужали.