Адмінсуд Києва взяв до розгляду позов про скасування реєстрації Держбюро розслідувань

Правомірність призначення заступників Романа Труби розгляне суд
Фото: president.gov.ua

Позивач просить Окружний адміністративний суд Києва скасувати рішення директора Держбюро розслідувань України Романа Труби про призначення двох заступників.

Окружний суд Києва відкрив провадження у справі про скасування реєстрації Державного бюро розслідувань, призначення першого заступника та заступника директора ДБР. Про це повідомляє прес-служба суду.

"Також позивач просить скасувати рішення директора Держбюро розслідувань Романа Труби про призначення першого заступника і заступника ДБР", – ідеться в повідомленні.

Суд також визнав обґрунтованими вимоги позивача залучити як третіх осіб заступників директора ДБР Ольгу Варченко та Олександра Буряка.

Попереднє слухання у справі про скасування реєстрації ДБР відбудеться 22 січня.

Імені позивача в повідомленні прес-служби не називають.

Закон про Державне бюро розслідувань ухвалено Верховною Радою 12 листопада 2015 року, він є частиною так званого пакета безвізових законів. Президент підписав його в січні 2016 року, а 1 березня закон набув чинності. Держбюро забере у Генеральної прокуратури функції досудового слідства.

16 листопада конкурсна комісія обрала Романа Трубу директором Державного бюро розслідувань, Ольгу Варченко – першим заступником глави ДБР, а Олександра Буряка – заступник директора бюро.